top of page

 

A SziRom olyan zenekar, amely elsősorban fiatal, roma, a komolyzenét főiskolai, egyetemi szinten tanulókból, vagy már felsőfokú intézményben végzett zenészekből áll. Célunk, hogy erősítsük a roma fiatalok társadalmi szerepvállalását, a cigány fiatalok aktivitását, tehetséggondozást, segítsük karrierjüket, mindezt a  kultúra eszközével.

 

Fontosnak tartjuk bemutatni azt a teljesítményt, amelyet a romák nyújtanak a kultúrában, jelen esetben a zenében, hogy ne csak úgy tekintsenek rájuk, mint akik szociális problémát, munkanélküliséget, képzetlenséget jelentenek. 

 

Az európai romák összetartozásához, az együttműködéshez, a pozitív értékek bemutatásához, az előítéletek csökkenéséhez - a SziRom-on keresztül mintegy láthatatlan, de ugyanakkor nagyon erős hálóval, a zenével - hozzájárulunk, nem csak hazai, de európai szinten is.

 

További terveink között szerepel, hogy  a zenekar komolyzenei produkcióival fellép majd az európai országokban, bevonva az ott élő roma fiatal zenészeket. Törekvésünk, hogy Európában élő fiatalok is tagjai lehessenek az együttesnek. 

 

Szintén határozott célunk, hogy ötvözzük a különböző zenei irányokat, s a koncerteken -  a komolyzene mellett - a roma folklór, a jazz is felhangozzék roma autentikus zenekarok és művészek előadásában

Orchester
SziRom Szimfoniku Roma Zenekar Logo
logo
bottom of page